Щодо укладання договорів про управління відходами

Шановні споживачі!

          Відповідно до ст. 12 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»  надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах.

          Договори про надання житлово-комунальних послуг укладаються відповідно до типових або примірних договорів, затверджених Кабінетом Міністрів України або іншими уповноваженими законом державними органами відповідно до закону. Договори про надання комунальних послуг можуть затверджуватися окремо для різних моделей організації договірних відносин (індивідуальний договір, колективний договір) та для різних категорій споживачів (індивідуальний споживач (співвласник багатоквартирного будинку, власник будівлі, у тому числі власник індивідуального садибного житлового будинку), колективний споживач).

         Доводимо до Вашого відома, що Постановою КМУ від 8 серпня 2023 р. № 835 (далі – Постанова КМУ 835) затверджено Правила надання послуги з управління побутовими відходами та типових договорів про надання послуги з управління побутовими відходами (далі-Правила).

        Ці Правила визначають механізм надання суб’єктами господарювання у сфері управління відходами незалежно від форми власності послуги з управління побутовими відходами у містах, селищах і селах.

        Пунктом 24 Правил визначено, що  послуги надаються споживачеві згідно з умовами договору, що укладається відповідно до типових договорів про надання послуги з управління побутовими відходами відповідно до статей 13 і 14 Закону України “Про житлово-комунальні послуги”: за моделями організації договірних відносин (індивідуальний договір (публічний договір приєднання, колективний договір) та за категоріями споживачів (договір з індивідуальним споживачем, договір з колективним споживачем).

       Індивідуальний договір (публічний договір приєднання) вважається укладеним із споживачем, шляхом вчинення останнім будь-яких дій, які свідчать про його бажання укласти договір, зокрема надання виконавцю підписаної заяви-приєднання, сплата рахунка за надані послуги, факт отримання послуги.

       КП «УЖКГ «Ірпінь»  публікує Типові договори про надання послуги з управління побутовими відходами, відповідно до Постанови КМУ 835.