Ірпінь отримав 63 нові сучасні світильники. Їх встановлять до весни.

Ірпінь отримав 63 нові сучасні світильники. Їх встановлять на одній із центральних вулиць міста — Соборній. Це стало можливим завдяки співпраці Фонду відновлення Ірпеня, українського бізнесу, місцевого комунального підприємства та іноземних благодійників.

Олександр Войда, Project-менеджер компанії «Schreder»:

«Світильники виробництва «hreder». Їх виробляє завод у Тернополі. Це світильник потужністю 83 Вт, який буде аналогом тим, які стоять зараз, 250 чи 150 Вт».

Нове вуличне освітлення в Ірпені з’явиться завдяки співпраці українського бізнесу, місцевого комунального підприємства та благодійників.

Дарина Катькало, операційна директорка «Фонду відновлення Ірпеня»:

«Це дуже класний приклад для інших бізнесів українських, європейських отримання такого гранту, фінансування. Компанія «hreder» у комунікації з Фондом відновлення Ірпеня та УЖКГ «Ірпінь» подали спільно через Фонд відновлення Ірпеня заявку на отримання гранту на фінансування світильників, які виробляються в Україні».

Заявку подали до фонду Schréder Together Fund, яким управляє брюсельський Фонд короля Бодуена. Завдяки цьому вдалося отримати фінансову підтримку у понад 9 тисяч євро.

Олександр Войда, Project-менеджер компанії «Schreder»:

«Мета проєкту була, по-перше, — трохи допомогти Ірпінській громаді відновити місто. По-друге, забезпечити якийсь комфортний рівень для життя, щоб люди змогли повернутися до того, що було раніше. Тобто аварійну складову прибрати, пішоходів, щоб усіх було видно. І по-третє, — це енергоефективність, економія, яку ми теж переслідували».

Встановлювати нові світильники будуть на одній із центральних вулиць міста — Соборній. Саме вона має один із найбільших транспортних потоків в Ірпені. Тому й потребує кращого освітлення. Проте й ті світильники, які є на ній зараз, не пропадуть.

Сергій Скрипник, начальник КП УЖКГ «Ірпінь»:

«Ті світильники, які будуть замінені на більш нові та енергоефективніші, ми поставимо на ті вулиці, де зараз йде освітлення старими лампами, ламповими світильниками. Тобто ми так само замінимо їх для збереження електрики у такий час».

Варто зазначити, окрім Ірпеня, фінансування на вуличне освітлення отримала і Бородянка. Там вже встановили 130 нових світильників.

Джерело