З 10 березня в Ірпені стартують загальноміські толоки

Від сьогодні в Ірпені починається двомісячник благоустрою. До прибирання міста після зими залучаються усі комунальні служби, підприємці, ОСББ та господарі приватних садиб. Загальноміські толоки стартують 10 березня і відбуватимуться щоп’ятниці до 14 квітня. Таке рішення прийняла робоча група з питань благоустрою міста.

Крім того, сьогодні відбулася презентація проекту “Чисте місто”, розробленого УЖКГ “Ірпінь” спільно з управлінням інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ. Місто поділили на шість квадратів – дільниць: чотири по ліву сторону від залізничної колії та дві – по праву. За кожним квадратом буде закріплено дільничного начальника від УЖКГ “Ірпінь”, а також інспектора із благоустрою від КП «Контроль благоустрою міста», представника від КП “Ірпіньзеленбуд” та інспектора від КП “Муніципальна варта”.

“Таким чином, ми оптимізуємо розподіл сил і засобів. Відтепер всі будуть знати хто відповідає за ту чи іншу вулицю і до кого звертатися у разі виявлення несвоєчасного прибирання. Крім того, розробляючи цей проект, ми виявили так звані «сліпі зони», за які ніхто раніше не відповідав і їх прибирали дуже рідко, або взагалі не прибирали”, – зазначив начальник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ Андрій Літвинов.

Також за кожною вулицею, тротуаром, зеленою зоною будуть поіменно закріплені двірники. Наразі, щоб покрити все місто, штат двірників збільшують.

“Ми будемо контролювати весь процес і здійснювати щоденний моніторинг міста. Хто буде справлятися із поставленими задачами, ті обов’язково отримуватимуть заохочення у вигляді премій та доплат. Люди повинні знати за що працюють”, – наголовис перший заступник міського голови Дмитро Христюк.

Головне завдання, яке поставило керівництво міста, – до Великодня, що цього року припадає на 16 квітня, Ірпінь має бути чистим, затишним і комфортним.

Джерело – Правда Ірпеня